Ubytování Třeboň penzion BonTre

Chor uralských kozáků - 3. září 2015

Světově proslavený chór působí více než osmdesát let, vznikl v roce 1924. Založil jej Andrej Šoloch, který ho vedl od počátku až do roku 1972. Světové otřesy, které Rusko roku 1917 zažilo, vyhnalo mnohé lidi ruské říše mimo jejich domov. Mezi nimi také mnoho kozáků. Rozeseti do mnoha zemí Evropy a Ameriky se po letech znovu našli.

V jejich srdcích žila láska k jejich opuštěné vlasti. Při setkáni tak vždy ožívaly jejich staré písně a tance, tak byl založen roku 1924 v Paříži Chór uralských kozáků, který se v krátkém čase skrze Andreje Šolocha stal pojmem. Po začátku války zastavil chór svou činnost. Jeho členové zmizeli do všech častí světa. Mezi lety 1951 a 1955 vedl Šoloch Chór černomořských kozáků, kdy vystupovali hlavně na koncertech v kostelech. Po četných překážkách se Šolochovi podařilo znovu oživit uralský chór, tak zpěváky Černomořského chóru. Jedním z nejznámějších zpěváků byl Ivan Rebroff. Poslední turné s již stárnoucím Šolochem se uskutečnilo roku 1972. Michael Minský následně kolem sebe shromáždil členy starého chóru, a oživil tak uralský chór. Ovšem čtyři roky po jeho smrti činnost tělesa končí.

Chor Uralských Kozáků vystoupí v Třeboni 3. září 2015

Římskokatolický kostel Sv. Jiljí a Panny Marie Královny v Třeboni se nachází nedaleko hlavního třeboňského Masarykova náměstí, v Husově ulici - necelých 1000 m od našeho ubytování Třeboň BonTre.

 

 

Patička webu

 

REZERVACE UBYTOVÁNÍ

 

Tel.: 736 676 609

 

 

Těšíme se na Vaši návštěvu!

 

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout